Julmustkyckling

20 min
Arbetstid: 10 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Julmustkyckling

En lekfull och annorlunda rätt där kycklingen får smak av en hemlig ingrediens – julmust! Sötman från drycken kombineras med kryddor och soja och skapar en spännande smakupplevelse som hela familjen kan gissa på.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
600 g
1 msk
2 dl
Julmust
2 dl
Hönsbuljong
1 tärning
Malen ingefära
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Kinesisk soja
1 msk

Tillbehör:

Potatis
900 g
Morot
350 g
Sockerärter
150 g

Gör så här

  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Bryn kycklingfiléerna i smör på medelhög värme tills de får fin färg på båda sidor.
  • Blanda minifraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i en traktörpanna.
  • Lägg ner kycklingen i såsen och låt koka under lock i ca 10 min tills kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat något.
  • Garnera eventuellt med färsk rosmarin.
  • Servera kycklingen med kokt potatis och såsen vid sidan om.
  • Skala morötterna och skär dem i stavar eller slantar. Koka dem lätt i saltat vatten tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd, ca 5 min. Koka sockerärter 2–3 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

453 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8 g
Protein: 38,3 % 42,7 g
Fett: 15,6 % 8 g
Kolhydrater: 46,1 % 51,4 g
https://www.arla.se/recept/julmustkyckling/