Vulkanpizza

Vulkanpizza

Huvudrätt
Det roliga med vulkanpizza är att du kan variera fyllningen i de små vulkanerna efter tycke och smak. Vi har valt att inspireras av följande pizzor: Capriccosa, Busola, Quattro formaggio, Cacciatore, Giardinera och Provencale. I mitten ska det ligga pommes frites med sallad och dippsås. En hel pizzeria på en och samma tallrik!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vulkanpizza/

Gör så här

  • Värm ugnen till 260°. Ställ in en plåt i ugnen så den blir varm.
  • Kebabsås: Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt minst 30 min.
  • Kavla ut degen till en rund pizza på ett bakplåtspapper. Skär ett ca 10 cm rakt snitt, uppifrån och ner, i mitten av pizzan. Skär sedan snitt som ett X över sträcket så det bildas en stjärna med sex flikar (du ska ej skära ner till kanterna).
  • Bred ut pizzasås och strö över mozzarella. Vik sedan alla flikar, en efter en, över pizzakanten tills det liknar en blomma.
  • Fyll varje blad som bildats med en topping. Dra över pappret med pizzan till den varma plåten. Grädda i mitten av ugnen 7-10 min.
  • Tillaga pommes frites enligt anvisning på förpackningen. Strimla salladen.
  • Fyll mitten av vulkanpizzan med pommes frites, isbergssallad, feferoni och kall kebabsås.
Tips på fyllning:
  • Taleggio, Kvibille® ädel, Kvibille® cheddar riven, Falbygdens® pecorino romano.
  • Skivad, stekt fläskfilé. Toppa med bearnaisesås efter gräddning.
  • Skivad grillad zucchini, klyftade kronärtskockshjärtan, skivad rödlök.
  • Chilisalami.
  • Skalade räkor, strimlad kokt skinka.
  • Strimlad skinka, skivade champinjoner.
Klart!

Ingredienser

Pizzadeg à ca 250 g
1
Tomatsås till pizza
1 dl
100 g
Kebabsås:
2 dl
Majonnäs
1 dl
Srirachasåser
1 msk
Vitlöksklyfta, finriven
½
Kolsyrad apelsindryck, t ex Fanta
½ dl
Kebabkrydda
2 tsk
Cayennepeppar
1 krm
Salt och svartpeppar
Till servering:
Pommes frites
100 g
Isbergssallad
Feferoni
5