Vilda järpar i panna

Vilda järpar i panna

30 min Huvudrätt
Variera köttfärsen med järpar - en modern variant på en klassiker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vilda-jarpar-i-panna/

Gör så här

  • Blanda färsen med salt, peppar, ägg och vatten till en smidig smet.
  • Forma 8-10 avlånga järpar och stek dem i smör-&rapsolja i en panna ca 5 min.
  • Vispa ihop ingredienserna till såsen och häll i pannan. Låt koka 3-4 min.
  • Strö över salladslöken. Servera med potatis, morötter och broccoli.
Klart!

Viltfärsen kan även bytas ut mot nötfärs.

Ingredienser

Viltfärs
500 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
1
Vatten
½ dl
1 msk
Sås:
3 dl
Vetemjöl
2 tsk
Kinesisk soja
1 tsk
Balsamvinäger
½ tsk
Konc svartvinbärssaft
1 tsk
Torkad timjan
1 krm
Stötta enbär
1 tsk
Köttbuljong
1
Strimlade salladslökar
2