Vegetariska köttbullar

Vegetariska köttbullar

45 min Huvudrätt
Dessa vegetariska köttbullar har en frisk smak av citron och färsk timjan. Det finns många olika sorters vegetarisk färs, se till att du väljer en som är formbar. Servera dina vegetariska köttbullar med potatismos, pasta eller någon annan favorit.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vegetariska-kottbullar/

Gör så här

  • Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör & rapsolja. Låt svalna.
  • Blanda ströbröd, grädde, ägg, citronskal, timjan, stekt lök och nymalen svartpeppar i en bunke. Låt svälla ca 10 min.
  • Blanda ner färsen i ströbrödsblandningen. Smaka av med salt.
  • Forma färsen till ca 20 runda bullar. Stek dem i smör & rapsolja i en rymlig stekpanna tills de fått färg och är genomstekta.
Klart!
Energi:

937 kcal

Protein: 44 g
Kolhydrater: 69 g
Fett: 51 g

Ingredienser

Bananschalottenlök
1
1 msk
Ströbröd
½ dl
1 dl
Ägg
1
Ekologisk citron, finrivet skal
1
Finhackad färsk timjan
1 msk
Nymalen svartpeppar
1 krm
Formbar ärtfärs eller liknande, gärna svenskodlad
400 g
Salt
1 tsk
2 msk