Ostpaj med sikrom och rökig gräddfil

Ostpaj med sikrom och rökig gräddfil

60+ min Buffé Huvudrätt
Härlig ostpaj att bjuda på buffén, som förrätt eller som tillbehör till kräftskivan. Om du vill kan du lyxa till pajen genom att klicka på löjrom istället för sikrom.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ostpaj-med-sikrom-och-rokt-graddfil/

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kyl 1 tim.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Nagga botten och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
  • Sänk temperaturen till 175°.
  • Riv osten och lägg i pajskalet. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar och häll över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Blanda gräddfil med majonnäs och rör ner chipotlepasta. Skala och finhacka löken.
  • Servera pajen med chiligräddfil, hackad lök och rom.
Klart!
Energi:

520 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 41 g

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
3 dl
Kallt vatten
3 msk
Fyllning:
150 g
2 dl
1 dl
Ägg
3
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
3 dl
Majonnäs
½ dl
Chipotlepasta
1 msk
Rödlök
1
Löjrom - eller sikrom
160 g