Varma fruktspett med frisk yoghurt

Varma fruktspett med frisk yoghurt

30 min Efterrätt
Frukt på spett är godis! Pensla med smör och citronskal före grillningen och servera med melonsmakande lättyoghurt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/varma-fruktspett-med-frisk-yoghurt/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala bananerna. Skär bort skalet på melonen. Skär banan, melon och sharonfrukt i bitar.
  • Varva frukten på trägrillspett. Beräkna två spett per portion. Lägg spetten i en ugnssäker form.
  • Blanda smör och citronskal. Pensla spetten runt om med smöret. Strö över socker.
  • Tillaga spetten i övre delen av ugnen 8 – 10 minuter tills de får lite färg. Vänd spetten en gång under tiden.
  • Servera fruktspetten med yoghurt.
Klart!
Energi:

200 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Bananer
2
Honungsmelon
250 g
Sharonfrukter
2
Gröna eller blå vindruvor
75 g
Physalis
8
2 msk
Citron
rivet skal av 1
Strösocker
2 tsk
Arla Ko® mild yoghurt honung
1½ dl