Vallmofrömuffins

Vallmofrömuffins

20 min
Citron och vallmofrö ger smak och lite knaprighet till de här lättbakade muffinsen. Genom att koka upp frön med mjölk blir de små bakverken saftigare och får mer smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vallmofromuffins/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°. Smörj och bröa en muffinsplåt med ca ⅓ av vallmofröna.
  • Koka upp mjölken med resten av vallmofröna. Vispa smör och socker poröst. Rör i äggen ett i taget.
  • Rör ner vallmomjölk samt skal av citron. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och rör till en slät smet.
  • Fördela smeten i formarna. Baka i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna.
Klart!

Toppa muffinsen med kesella vanilj och ett hallon till fina sommarbakelser.

Energi:

225 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Blå vallmofrön
1 dl
1½ dl
150 g
Strösocker
1 dl
Ägg
2
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk
Citron, rivet skal
1