Turkisk pizza med lammfärs och syrad rödlök

Turkisk pizza med lammfärs och syrad rödlök

45 min Huvudrätt
En pizza med lammfärs som i Turkiet kallas för Lahmacun. Pizzan toppas med yoghurt, löksalsa och persilja. Servera gärna feferoni till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/turkisk-pizza-med-lammfars-och-syrad-rodlok/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Börja med salsan. Skala och skiva löken tunt. Låt den ligga i en skål med iskallt vatten ca 15 min.
  • Blanda citronsaft, olivolja och salt till en dressing. Häll av vattnet och krama ur löken, blanda ner dressingen.
  • Lägg pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på tomatsåsen.
  • Smula över lammfärsen. Blanda kryddorna med salt och strö över färsen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt pizzan svalna något. Klicka på yoghurten, toppa med löksalsan och strö över bladpersilja.
Klart!
Energi:

545 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Pizzadeg med tomatsås, ca 600 g
1
Lammfärs
300 g
Malen kanel
½ tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
½ tsk
2 dl
Hackad bladpersilja
½ dl
Rödlökssalsa:
Stor rödlök
1
Pressad citronsaft
1 msk
Olivolja
2 msk
Salt
2 krm