Teriyakisås

Teriyakisås

Teryakisås är en japansk söt sås som passar utmärkt till både lax, grönsaksrätter, biff, entrecote och kyckling. Den innehåller tamarisoja, farinsocker, färsk ingefära, honung och sesamolja. Du gör lätt din egen teriyakisås!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/teriyakisas/

Gör så här

  • Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser, utom majsstärkelsen.
  • Koka upp teriyakisås under omrörning. Vispa ut majsstärkelsen med lite kallt vatten. Rör ner i såsen och sjud till önskad konsistens.
Klart!

Ingredienser

Färsk ingefära
50 g
Vitlöksklyftor
2
Farinsocker
1 dl
Tamarisoja
1½ dl
Vatten
1 dl
Mirin
3 msk
Honung
1 msk
Sesamolja
1 msk
Majsstärkelse
1 msk