Glutenfri tårtbotten

Glutenfri tårtbotten

40 min
Att baka luftiga tårtbottnar, eller anslag som de kallas på konditorspråk, är enkelt. Vispa ägg och socker riktigt länge och låt anslaget svalna helt innan du delar det. Tårtbottnarna är glutenfria och går bra att frysa, bara du delar dem först.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfri-tartbotten/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  • Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Låt kallna.
  • Dela tårtbotten i tre delar, fyll med mosade bär eller mousse och garnera med vispad grädde.
Klart!
Energi:

1580 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 305 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
2 dl
Potatismjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk