Chokladtårtbotten

Chokladtårtbotten

Luftig tärtbotten med kakao i smeten. Dela den i bottnar och fyll med bär, sylt, vaniljkräm, grädde eller vad du är sugen på. Var noga med att låta kakan svalna helt innan du delar den.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (32 st)

Mitt betyg:

Chokladtårtbotten

Luftig tärtbotten med kakao i smeten. Dela den i bottnar och fyll med bär, sylt, vaniljkräm, grädde eller vad du är sugen på. Var noga med att låta kakan svalna helt innan du delar den.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ½ dl potatismjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör snabbt ihop till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Skär bottnen i 3 delar.

Källa:

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 985 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 162 g
  • Fett: 23 g
Skriv ut