Thaisoppa med chilibröd

Thaisoppa med chilibröd

45 min Huvudrätt
Nudlarna har kommit för att stanna. Här i sällskap med sötpotatis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/thaisoppa-med-chilibrod/

Gör så här

  • Skala och skiva potatisen. Strimla purjolöken.
  • Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, ingefära, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder grönsakerna.
  • Häll i grädden och smaksätt soppan med limeskal och -saft och sambal oelek.
  • Låt soppan koka upp och smaka av med salt. Strö över gräslöken.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  • Rör ihop chilismöret.
  • Lägg risnudlarna i soppskålar och häll över soppan.
  • Servera med rostat bröd och chilismör.
Klart!

Soppan kan göras i förväg. Men nudlarna kokas strax före serveringen.

Ingredienser

Sötpotatis eller vanlig potatis
400 g
Purjolökar
2
1 msk
Riven färsk ingefära
1 tsk
Vatten
8 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Risnudlar
50 g
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Lime
Rivet skal och saft av ½
Sambal oelek
1 tsk
Grovhackad färsk gräslök
1 dl
Chilismör:
25 g
Pressad limesaft
½ tsk
Farinsocker
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk