Svamprisotto

Svamprisotto

30 min
En svamprisotto på snabbris gör att denna risotto blir färdig på ett kick - en perfekt vardagsrätt när du har mindre tid. Vilken svamp som helst går bra, välj dina favoriter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skiva purjolök och svamp tunt. Fräs dem i smör-&rapsolja i en gryta ca 2 min.
  • Tillsätt ris, sojabönor, crème fraiche, riven ost och vatten. Låt koka ihop 1–2 min.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera genast.
Klart!
Energi:

335 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Långkornigt snabbris, gärna fullkorn
2 dl
Liten purjolök
1
Svamp, t ex champinjoner
150 g
1 msk
Frysta sojabönor
2 dl
2 dl
100 g
Vatten
2 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm