Svamprisotto med cheddar och krasse

Svamprisotto med cheddar och krasse

1 tim Huvudrätt
Du får en ljuvligt krämig risotto genom att röra ofta under tillagningen. Riskornen ska ha kvar en liten fast kärna när risotton är klar. Toppa med pumpakärnor och krasse.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/svamprisotto-med-cheddar-och-krasse/

Gör så här

Risotto:
  • Koka upp buljongen och håll den varm.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull på låg värme ca 5 min. Höj värmen något och tillsätt riset och fräs ytterligare ca 3 min under omrörning.
  • Tillsätt vinet och låt det koka in. Häll på ett par deciliter av buljongen. Låt sakta koka in och rör ofta under hela tillagningen. Fortsätt hälla på 1 dl buljong i taget allteftersom den sugs upp tills riset känns krämigt men fortfarande har en fast kärna.
  • Förbered svampen under tiden risotton kokar. Dela eller klyfta svampen. Stek i 2 msk smör, salta och peppra.
  • Ta risotton från värmen. Rör ner svamp, ost och 1 msk smör. Risotton ska vara ganska lös och krämig. Späd ev med mer buljong. Smaka av med salt och peppar. Toppa med pumpakärnor och krasse och servera direkt.
Klart!
Energi:

785 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 54 g

Ingredienser

Risotto:
Grönsaksbuljong
8– 10 dl
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyfta
1
2 msk
Arborioris
3 dl
Vitt vin
1 dl
Skogschampinjoner
250 g
3 msk
150 g
Salt och svartpeppar
Rostade pumpakärnor
1 dl
Smörgåskrasse
1 ask