Svampfyllda savoykålsrullar

Svampfyllda savoykålsrullar

60+ min
Savojkål och svamp är en underbar kombination. Höstens smaker i fina små paket!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/svampfyllda-savoykalsrullar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär loss 8 hela savoykålsblad och koka i 1 min i saltat vatten. Skölj kallt och låt rinna av.
  • Finstrimla resten av kålen samt svampen, fräs i en klick smör i en stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt crème fraiche och ½ dl vatten. Låt puttra ihop på svag värme under lock ca 5 min. Rör ner osten.
  • Skär bort mittnerven på kålbladen. Lägg ihop varje blad lite omlott i mitten så att fyllningen inte rinner ut. Fördela fyllning på bladen och vik in sidorna. Rulla ihop till rullar. Lägg med skarven nedåt i en ugnssäker form.
  • Koka upp 1 dl vatten med fond. Häll det i formen och lägg på några klickar smör. Täck med folie och baka i mitten av ugnen ca 50 min.
Klart!
Energi:

390 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Savoykål
800 g
Ostronskivling
300 g
3 msk
Salt
3 tsk
Svartpeppar
2 krm
2 dl
150 g
Kantarellfond
2 msk