Kantarellsås
Betyg  (114 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Kantarellsås

Kantarellsås smakar ljuvligt till nötkött, vilt eller kyckling. Den godaste kantarellsåsen görs på färska kantareller, men torkade eller konserverade funkar också bra.

Receptet gäller för 5 dl

Ingredienser

  • 1 liter färska kantareller
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 1 12 msk konc svampfond
  • salt och peppar
  • ev 1 msk portvin

Gör så här:

Rensa svampen och dela den ev i mindre bitar. Lägg svampen i en stekpanna eller kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt smöret och fräs svampen 3-4 min. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, grädde och fond under omrörning. Låt koka 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och ev portvin.

Källa:

Näringsvärden, per per recept

  • Energi: 1140 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 107 g