Kantarellsås

Kantarellsås

Kantarellsås smakar ljuvligt till nötkött, vilt eller kyckling. Den godaste kantarellsåsen görs på färska kantareller, men torkade eller konserverade funkar också bra.

Receptet gäller för 5 dl

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (144 st)

Mitt betyg:

Kantarellsås

Kantarellsås smakar ljuvligt till nötkött, vilt eller kyckling. Den godaste kantarellsåsen görs på färska kantareller, men torkade eller konserverade funkar också bra.

Receptet gäller för 5 dl

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

Gör så här:

Rensa svampen och dela den ev i mindre bitar. Lägg svampen i en stekpanna eller kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt smöret och fräs svampen 3-4 min. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, grädde och fond under omrörning. Låt koka 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och ev portvin.

Källa:
Næringsindhold

Näringsvärden, per per recept

  • Energi: 1140 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 33 g
  • Fett: 107 g
Skriv ut

Rekommenderade produkter