Sommarpasta med zucchini och mangold

Sommarpasta med zucchini och mangold

20 min Huvudrätt
Denna lättlagade sommarpasta är både smakrik och vacker. En kastrull är allt som behövs, så disken blir minimal. Skär säsongens grönsaker i bitar och låt koka med pastan de sista minuterna. Sedan blandas allt med crème fraiche och färska örter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sommarpasta-med-zucchini-och-mangold/

Gör så här

  • Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
  • Skala och skiva vitlöken. Strimla salladslöken. Hyvla långa tunna skivor av zucchinin.
  • Skölj mangolden. Strimla stjälkarna och dela blasten i grova bitar.
  • Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. När det återstår 2 min, tillsätt vitlök, salladslök, zucchini och mangold.
  • Häll av och blanda med crème fraiche, citron, basilikablad och finriven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
Klart!
Energi:

573 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Spaghetti, ca 360 g
4 port
Vitlöksklyftor
2
Salladslökar
3
Zucchini
1
Mangold
150 g
2 dl
Citron, saften
½
Färsk basilika
1 kruka
Parmesanost
50 g
Salt och svartpeppar