Sockerbullar

Sockerbullar

Sockerbullar penslas med smält smör och vänds i strösocker. Bullarna är härligt luftiga och goda med ett glas kall mjölk. Mums!
Betyg (64 st)

Mitt betyg:

Sockerbullar

Sockerbullar penslas med smält smör och vänds i strösocker. Bullarna är härligt luftiga och goda med ett glas kall mjölk. Mums!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Receptet gäller för 20 st

  • 3 dl Arla® mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 150 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk stötta kardemummakärnor
  • 12 dl vetemjöl
  • 2 krm hjorthornssalt

Gör så här:

Värm mjölken till max 37°. Lägg jäst, smör, ägg, socker, salt och kardemumma i en bunke och rör till en jämn smet. Rör i mjölken och hälften av mjölet blandat med hjorthornssalt. Tillsätt resten av mjölet, arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Forma 20 runda bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt svalna på galler. Smält smöret och pensla bullarna. Vänd dem i socker.

Källa:

Rekommenderade produkter