Kanel- och kardemummabullar

Kanel- och kardemummabullar

Våra käraste kanelbullar kan njutas i oändlighet! Njut dem tillsammans med ett stort glas kall mjölk!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (368 st)

Mitt betyg:

Kanel- och kardemummabullar

Våra käraste kanelbullar kan njutas i oändlighet! Njut dem tillsammans med ett stort glas kall mjölk!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 40 st

Fyllning:

Garnering:

  • 1 uppvispat ägg
  • pärlsocker

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°. Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm. Fördela fyllningen på rektanglarna. Vik långsidorna mot varandra. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Tänj och vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Tips:

Bull-variation: Mandelbullar: Tillsätt 100 g finhackad mandel i fyllningen. Kardemummabullar: Byt ut kanelen i fyllningen mot mald kardemumma. Vaniljbullar: Byt ut kanelen i fyllningen mot vaniljsocker.

Källa:

Rekommenderade produkter