Smörslungad svartkål med mandel och vitost

Smörslungad svartkål med mandel och vitost

En härligt smakrik ljummen sallad! Serveras som ensamrätt eller till grillat kött.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorslungad-svartkal-med-mandel-och-vitost/

Gör så här

  • Dela svartkålen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Hacka mandeln grovt.
  • Smält smöret i en stekpanna, tillsätt vitlök och mandel. Rör ner kålen och låt den fräsa med.
  • Tärna vitosten och vänd ner den strax innan servering.
Klart!
Energi:

295 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Svartkål
200 g
Vitlöksklyfta
1
Mandel
1 dl
25 g
150 g