Skaldjurspizza med cheddar

Skaldjurspizza med cheddar

60+ min Huvudrätt
Recept på pizza med havets läckerheter i fyllningen. Himmelsk för alla som älskar skaldjur!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/skaldjurspizza-med-cheddar/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Låt musslor och kronärtskockshjärtan rinna av i en sil. Dela varje kronärtskockshjärta i fyra delar.
  • Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar.
  • Strö över ⅔ av osten. Lägg på musslor och kronärtskockshjärtan och krydda med peppar. Strö över resten av osten.
  • Grädda i mitten av ugnen 10–15 min.
  • Skala räkorna och blanda med dill och citron.
  • Fördela räkorna och ärtskotten på pizzan och servera genast.
Klart!

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten max 37°
2½ dl
2 msk
Salt
½ tsk
Siktat dinkelmjöl
6 dl
Fyllning:
Musslor
360 g
Kronärtskockshjärtan
400 g
300 g
Nymald svartpeppar från kvarn
Topping:
Räkor med skal
500 g
Hackad färsk dill
1 dl
Citron
rivet skal av ½
Ärtskott
100 g