Sellericotta

Sellericotta

60+ min Förrätt
Läcker hemlagad färskost på italienskt vis.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sellericotta/

Gör så här

  • Värm mjölken i en rostfri kastrull tills den nästan börjar koka. Droppa försiktigt ner citronsaften. Mjölken börjar då flocka sig.
  • Om det inte bildas klumpar i mjölken är den inte tillräckligt varm. Rör försiktigt under ca 3 min.
  • Lägg en tunn handduk i ett durkslag. Häll i mjölken. Låt ostmassan rinna av ca 2 timmar.
  • Skär sellerin i tunna skivor. Fräs den i smör tills den är mjuk och genomskinlig. Låt svalna.
  • Blanda selleri, ostmassa, vitlök, salvia, salt och peppar. Låt stå kallt ca 1 timme före servering.
  • Gott på bröd.
Klart!

Torkad salvia kan bytas ut mot 2 msk färsk hackad salvia.

Ingredienser

2 liter
Citroner, pressad saft
2
Blekselleri
250 g
1 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Torkad salvia
½ msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm