Sega chokladkakor

Sega chokladkakor

45 min
Även små förändraringar gör positiv skillnad för klimatet. Som att byta ut en del av sockret mot honung samt att byta ut vetemjöl eller delar av mjölet till andra alternativ. Då ökar vi variationerna i vad som odlas på våra åkrar vilket gör att jorden mår så mycket bättre. Tänk att en kaka kan göra skillnad!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sega-chokladkakor/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Hacka chokladen grovt. Vispa smör, socker och honung riktigt luftigt i en bunke i flera minuter. Knäck i ägget och vispa snabbt ner i bunken.
  • Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i smeten. Rör ner chokladen.
  • Klicka ut sexton klickar glest på tre plåtar med bakplåtspapper.
  • Baka en plåt åt gången mitt i ugnen ca 10 min, tills de har fått fin färg på kanterna och är gyllene i mitten.
  • Låt chokladkakorna svalna på plåten.
Klart!

Tillsätt även ½ dl hackade valnötter och 1/2 tsk kanel i smeten.

Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström

Energi:

198 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Mörk choklad
100 g
100 g
Rårörsocker
1½ dl
Honung
1 dl
Ägg
1
Havremjöl
3 dl
Majsmjöl eller majsstärkelse
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Bikarbonat
1 tsk
Salt
½ tsk