Sallad quinoa tricolore med mango och räkor

Sallad quinoa tricolore med mango och räkor

1 tim Huvudrätt
En härlig sallad där de flesta ingredienser är lätta att alltid ha hemma i frysen eller skafferiet. Köp gärna fryst mango – den är färdigtärnad och alltid mogen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sallad-quinoa-tricolore-med-mango-och-rakor/

Gör så här

  • Börja med att blanda mango chutney, yoghurt och salt. Låt stå kallt fram till servering.
  • Skala räkorna.
  • Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt quinoan svalna.
  • Riv salladen i bitar och lägg i kallt vatten ca 30 min så att den blir krispig.
  • Häll av och skölj bönorna. Kärna ur chilin och skär den i strimlor. Hacka koriandern grovt.
  • Blanda bönor, mango, chili, limesaft och hälften av koriandern.
  • Varva isbergssallad, quinoa och bönblandning i en skål eller på ett fat. Toppa med räkorna och resten av koriandern.
  • Servera med chutneysås.
Klart!

Det går att byta ut räkor med skal mot 400g skalade räkor för 4 port.

Energi:

455 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Räkor med skal
600 g
Quinoa tricolore
2 dl
Huvud isbergssallad
1
Svarta bönor, ca 400
1 burk
Färsk röd chili
1
Tärnad fryst mango
150 g
Färsk koriander
1 kruka
Lime
saften av ½
Chutneysås:
Mango chutney
2 msk
2 dl
Salt
1 krm