Saffranskakor

Saffranskakor

45 min Buffé
Spröda saffranskakor med smak av vit choklad och mandel. Lätta att baka och lätta att älska! Baka gärna en dubbel sats, dessa kakor är försvinnande goda!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffranskakor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp. Rulla ut till en längd. Skär i ca 16 bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla kakorna med äggvita. Grovhacka chokladen. Tryck ner choklad och mandel i kakorna.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt saffranskakorna svalna på plåten.
Klart!
Energi:

125 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 7 g

Ingredienser

100 g
Strösocker
1 dl
Äggula
1
Vaniljsocker
1 tsk
Bikarbonat
1 tsk
Saffran
½ g
Vetemjöl
2½ dl
Äggvita
1
Vit choklad
30 g
Mandelspån
20 g