Rostade tomater i ugn

Rostade tomater i ugn

60+ min
Att rosta tomater långsamt i ugnen koncentrerar den solmogna smaken genom att vattnet dunstar bort. Detta är det perfekta sättet att bevara den solmogna tomatsmaken hela vintern. Frys in och använd som bas i alla tomatbaserade såser, t e x pastasås och pizzasås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostade-tomater-i-ugn/

Gör så här

  • Värm ugnen till 150°.
  • Dela tomaterna och lägg med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Strö över salt och lite peppar.
  • Rosta i mitten av ugnen 5 tim tills tomaterna är rostade.
  • Går utmärkt att äta direkt, frysa in eller konservera i olja.
Klart!

Konservera tomaterna: lägg kalla tomater i en väl rengjord glasburk och täck med olja, så håller de ca 2 veckor i kylen. Använd till allt möjligt. Gott istället för ketchup i en burgare.

Energi:

385 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Blandade tomater
1½ kg
Olja
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar