Rostad majssallad med kryddstekt paneer och limedressing

Rostad majssallad med kryddstekt paneer och limedressing

50 min Huvudrätt
Kombinationen rökig paprika, söt majs och syrliga ostar är en riktig succé! Perfekt som vegetarisk lunch eller som matig sallad till grillad kyckling.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostad-majssallad-med-kryddstekt-paneer-och-limedressing/

Gör så här

  • Tärna paneerosten, ca 2x2 cm. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner osten. Ställ i kylen minst 30 min.
  • Blanda ingredienserna till dressingen i en skål.
  • Hetta upp olja i en stekpanna. Stek majsen på hög värme tills den är gyllenbrun. Rör ner smör och krydda med paprika och salt.
  • Dela brödet i grova bitar och stek gyllene i lite smör. Blanda med majs på ett stort fat.
  • Stek marinerad paneer i lite smör tills den börjar få färg. Ta från värmen och pressa över citronskal och -saft.
  • Toppa majssalladen med paneerost, tomat och smulad vitost. Servera med dressingen.
Klart!
Energi:

655 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 35 g

Ingredienser

1 förp
Citron, finrivet skal och saft
½
Marinad:
Citron, finrivet skal och saft
½
Olja
1 msk
Vitlöksklyfta, pressad
1
Salt och svartpeppar
Limedressing:
2½ dl
Lime, finrivet skal och saft
1
Flytande honung
2 tsk
Salt och svartpeppar
Sallad:
Frysta majskorn
450 g
Matolja
1 msk
25 g
Rökt paprikapulver
2 tsk
Salt och peppar
½ tsk
Surdegsbröd
3 skivor
Tomater, tärnade
2
200 g