Renstekstårta

Renstekstårta

60+ min Buffé Förrätt
Renstekstårta är en perfekt förrätt eller bufférätt. Renköttet kan bytas ut mot rökt nötrulle.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/renstekstarta/

Gör så här

  • Mixa brödet och blanda med smöret. Platta ut det i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 min. Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme.
  • Blanda kvarg, gräddfil, kött, rädisor, salt och peppar. Rör ner gelatinet.
  • Häll blandningen i formen. Låt stelna i kyl minst 3 tim.
  • Strö över persilja vid servering.
Klart!

Ingredienser

Strimlat rökt renkött
200 g
Mörk kavring
200 g
75 g
Gelatinblad
3
250 g
3 dl
Grovhackade rädisor
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
½ tsk
Hackad färsk persilja
1 dl