Råstekt potatis

Råstekt potatis

45 min
Råstekt potatis är vansiningt gott och känns nästan lite lyxigt! Att råsteka potatis kan vara lite småjobbigt, men det är väl mödan värd. Potatisen kan fastna i stekpannan, men håll ut, till slut har du din perfekta råstekta potatis! Glöm inte att krydda upp med salt och nymalen svartpeppar.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rastekt-potatis/

Gör så här

  • Skär potatisen i tunna skivor.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna.
  • Lägg skivorna i stekpannan och stek på medelhög värme utan att röra om ca 5 min.
  • Vänd på potatisen och stek ytterligare ca 5 min.
  • Sänk värmen och tillsätt finriven vitlök. Stek potatisen ytterligare 10-15 min, tills den är mjuk.
  • Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Klart!
Energi:

271 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Potatis
900 g
½ dl
Vitlöksklyftor
2
Salt och svartpeppar