Pumpamuffins

Pumpamuffins

45 min Buffé Mellanmål Efterrätt
När pumpan är i säsong bakar vi gärna dessa saftiga pumpamuffins med smak av kanel, muskot och ingefära. Självklart kan du byta ut pumpan mot morötter, som du hittar året runt! Vi toppar dessa godsaker med en citronfrosting och krispiga pistagenötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pumpamuffins/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Vispa smör och farinsocker fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget.
  • Grovriv pumpa och äpple. Rör ner i smeten.
  • Blanda mjöl, kanel, ingefära, muskot, salt och bikarbonat. Sikta ner i smeten och blanda väl.
  • Klicka ner smeten i 12 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  • Låt svalna på galler.
Frosting:
  • Vispa upp smöret så det blir luftigt med en elvisp. Vispa ner färskost, florsocker och citronskal.
  • Lägg frostingen i en spritspåse med stjärntyll. Spritsa frostingen på de kalla muffinsarna.
  • Garnera med pistagenötter.
Klart!
Energi:

367 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 18 g

Ingredienser

100 g
Farinsocker
2½ dl
Ägg
2
Skalad butternutpumpa eller muscat
150 g
Äpple
1
Vetemjöl
2½ dl
Malen kanel
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen muskot
1 krm
Salt
1 krm
Bikarbonat
1 tsk
Frosting:
150 g
75 g
Florsocker
4 dl
Citron, finrivet skal
1
Dekoration:
Pistagenötter
50 g