BBQ ribs med rostad pumpa och dippsås

BBQ ribs med rostad pumpa och dippsås

Tack vare kokning blir revbenen just så där perfekt möra och mumsiga, dessutom med generöst mycket glaze. De är perfekta att förbereda för att sedan frysa in eller låta marinera i glaze i upp till 2 dagar i kyl.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (7 st)

Mitt betyg:

BBQ ribs med rostad pumpa och dippsås

Tack vare kokning blir revbenen just så där perfekt möra och mumsiga, dessutom med generöst mycket glaze. De är perfekta att förbereda för att sedan frysa in eller låta marinera i glaze i upp till 2 dagar i kyl.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1½ kg tunna kamben eller tunna revbensspjäll
  • 1 gul lök
  • 2 lagerblad
  • 1 msk farinsocker
  • ½ msk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk svartpeppar

Glaze:

Rostad pumpa:

Dippsås:

  • 2½ dl Arla® gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • 1½ msk chilisås
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk finhackad rödlök
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Börja med dippsåsen. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt. Lägg köttet i en stor gryta. Skala och halvera löken och lägg i grytan tillsammans med lagerbladen. Täck med vatten och låt koka upp. Koka under lock på svag värme ca 1 tim. Fortsätt med pumpaklyftorna. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär pumpan i tunna klyftor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, spraya på smör- och rapsoljan. Baka i mitten av ugnen ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Rör samman alla ingredienser till glazen. Lägg köttet i en långpanna med köttsidan upp och pensla på glazen runt om. Strö över farinsocker, salt och kryddor. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min. Låt pumpaklyftorna vara med i ugnen de sista minuterna så att de blir varma. Servera ribsen med rostad pumpa och dippsås.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 735 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 51 g
Skriv ut