Potatispizza

Potatispizza

30 min Huvudrätt
Denna potatispizza med färsk rosmarin är lätt att laga. Färdig pizzadeg är toppen att ta till när tiden är knapp. Vi toppar denna pizza med crème fraiche, mozzarella, tunt skivad potatis och färsk rosmarin. Det är även gott att toppa den ljumna pizzan med lite salt och krispig rom.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatispizza/

Gör så här

  • Värm ugnen med en plåt till 225°.
  • Tryck ut degarna på två bakplåtspapper.
  • Skär potatisarna i riktigt tunna skivor, helst med en mandolin.
  • Bred ut crème fraiche på bottnarna. Strö över hälften av mozzarellan. Lägg på potatisskivorna och strö över resterande mozzarella.
  • Lägg pizzan på den heta plåten och grädda i mitten av ugnen 7–10 min, tills den har fått fin färg.
  • Ringla över olivolja och strö på färsk rosmarin och flingsalt.
  • Toppa gärna din potatispizza med lite rom. Servera pizzan nygräddad, gärna med ostkuber.
Klart!
Energi:

866 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 96 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Pizzadegar à 400 g
2
Potatis
100 g
2 dl
300 g
Topping:
Kallpressad olivolja
2 msk
Färsk rosmarin
Flingsalt
Valfri rom, t ex stenbits eller tångcaviar
Castello® Kata
ev 100 g