Pizzabröd

Pizzabröd

60+ min Buffé
Detta pizzabröd påminner mycket om focaccia. Det bakas i en långpanna och toppas med klassiska pizzaingredienser så som ost, oliver, soltorkade tomater och oregano. Maffigt och saftig bröd som passar utmärkt att ställa fram på buffén. Stort, gott och generöst, serveras nygräddat. Blir det något över går det alldeles utmärkt att frysa in.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizzabrod/

Gör så här

  • Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt smör- & rapsolja, kvarg, salt och mjöl.
  • Arbeta degen tills den känns smidig. Den ska vara ganska lös. Låt jäsa övertäckt med bakhandduk ca 30 min.
  • Smörj en långpanna, ca 30x40 cm, med smör- & rapsolja. Tryck ut degen i formen med mjölad hand.
  • Skär tomaterna i bitar. Strö över tomater, oliver och ost. Tryck ner det i degen med fingertopparna.
  • Sätt ugnen på 225º.
  • Låt degen jäsa ytterligare 20 min.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Strö oregano och salt över det nygräddade brödet. Låt svalna på galler och skär det sedan i bitar.
Klart!

Ingredienser

Jäst
50 g
Vatten max 37º
5 dl
½ dl
250 g
Salt
1½ tsk
Durumvetemjöl
5 dl
Vetemjöl
8 dl
Soltorkade tomater i olja
150 g
Svarta kärnfria oliver
1 dl
150 g
Hackad färsk oregano
3 msk
Flingsalt
1 msk