Pizza med tomat och vitost

Pizza med tomat och vitost

Huvudrätt
Knaprig pizzadeg med god tomatsås som toppas med ost, rödlök och basilika.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizza-med-tomat-och-vitost/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa ca 1 ½ tim i rumstemperatur.
  • Fräs vitlök och tomatpuré i olja i en stekpanna. Tillsätt krossad tomat och oregano. Låt koka ihop till en tjock sås ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  • Skala och skiva lökarna till toppingen.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Dela degen i 4 delar och baka ut till runda bottnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  • Toppa pizzorna med tomatsås och lök. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Tärna vitosten. Toppa pizzorna med osttärningar, chili flakes och basilikablad.
  • Tips! Sätt in en plåt i mitten av ugnen och låt den bli riktigt varm. Baka ut pizzorna på en skärbräda med mjöl så att pizzan kan föras över till den heta plåten i ugnen. Bäst är det om man har en bakspade.
Klart!
Energi:

640 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 86 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Kallt vatten
3 dl
Olivolja
2 msk
Vetemjöl
7 dl
Tomatsås:
Pressad vitlöksklyfta
1
Tomatpuré
1 msk
Olivolja
1 msk
Krossade tomater
1 burk
Torkad oregano
½ tsk
Salt och peppar
Topping:
Rödlökar
2
200 g
Färsk basilika
1 kruka
Chili flakes