Pan pizza

Pan pizza

60+ min Buffé Huvudrätt
Pan pizza är en tjockare variant än den pizzan många är vana vid. Toppa pizzan med dina favoriter, eller gör som vi och toppa den med mozzarella, pepperoni och rödlök. Familjepizza på en plåt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pan-pizza/

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke.
  • Tillsätt vatten, olja, mjöl och salt. Arbeta till en smidig och blank deg, gärna i maskin.
  • Täck över degen med plastfolie och låt jäsa ca 45 min.
  • Tryck ut degen på ett bakplåtspapper. Pensla degen med olivolja. Låt jäsa övertäckt med plastfolie i rumstemperatur ca 30 min.
  • Värm ugnen till 225° med en plåt mitt i ugnen.
  • Skiva rödlöken. Bred tomatsåsen på pizzan. Strö över osten. Fördela rödlök och pepperoni över pizzan.
  • Dra över pappret som pizzan ligger på till den varma plåten i ugnen. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.
  • Strö ev över oregano och servera din pan pizza direkt.
Klart!

Degen kan också bakas ut i pan pizzaformar. Pensla formarna med olja innan degen trycks ut i dem.

Energi:

749 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 90 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten
4 dl
Olivolja
2 msk
Vetemjöl
8- 9 dl
Salt
1 msk
Olivolja, till utbakningen
2 msk
Topping:
Tomatsås till pizza
2 dl
4 dl
Pepperoni
50 g
Rödlök, skivad
1
Torkad oregano
ev 1 msk