Pistagekola

Pistagekola

1 tim Efterrätt
Kola är gott och med saltade pistagenötter i smeten blir kolan ännu godare.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pistagekola/

Gör så här

  • Blanda smör, grädde, socker och sirap i en tjockbottnad, vid kastrull.
  • Koka utan lock tills termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet. Rör om då och då. Koktid 15-30 min.
  • Skala och grovhacka nötterna. Rör ner nötter och vaniljsocker i smeten.
  • Häll upp smeten på ett smörpapper. Låt svalna och skär eller klipp i bitar.
  • Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Klart!
Energi:

55 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 3 g
Video
Så lyckas du med kolan

Kocken Lotta ger dig alla knepen för julens segaste kola. God jul från oss på Arla!

Ingredienser

100 g
2 dl
Strösocker
3 dl
Ljus sirap
1 dl
Rostade, saltade pistagenötter
2 dl
Vaniljsocker
1 tsk