Pepparrotskött

Pepparrotskött

Färskriven pepparrot är hemligheten i denna klassiska kötträtt.
Antal portioner
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (70 st)

Mitt betyg:

Pepparrotskött

Färskriven pepparrot är hemligheten i denna klassiska kötträtt.

Antal portioner
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

  • 600 g benfritt nötkött högrev eller bog
  • 1 liter vatten
  • 1½ tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 kvistar färsk persilja
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad

Pepparrotssås:

Gör så här:

Koka upp vatten och salt i en lagom stor gryta. Lägg ner köttet. Häll ev på mer vatten och salt så att det täcker köttet. Lägg på locket och koka upp. Tag bort ev skum som bildats i grytan med en sked. Skala och skär lök och morot i bitar. Lägg ner lök, morot, persilja och kryddor i grytan. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2 timmar. Prova med provsticka. Låt köttet vila i buljongen 15-20 min innan det skärs upp. Sås: Mät upp och sila ner buljongen i en kastrull. Rör ihop mjöl och vatten och vispa ner det i buljongen. Koka upp och låt koka ca 3 min. Tillsätt grädde och pepparrot. Smaksätt med salt och peppar.

Tips:

Potatis och kokta grönsaker är gott att äta till.

Källa:

Rekommenderade produkter