Pepparkaksfudge med rostad mandel

Pepparkaksfudge med rostad mandel

50 min
Om du gillar att äta pepparkaksdeg kommer du att älska denna fudge. Enkel att göra även för en nybörjare. Ta bort mandeln för en barnsligt god variant.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pepparkaksfudge-med-rostad-mandel/

Gör så här

  • Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  • Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Dra kastrullen från värmen och låt svalna något.
  • Hacka chokladen och skär smöret i tärningar. Rör ner choklad, smör och pepparkakskrydda i smeten. Rör tills det smält.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 15x20 cm och strö över mandeln. Låt svalna. Skär fudgen i bitar med en vass kniv. Förvara svalt.
Klart!
Energi:

117 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 7 g
Video
Fudge – så gör du

Ingredienser

1½ dl
Strösocker
1½ dl
Vit sirap
1 dl
Vit choklad
100 g
50 g
Pepparkakskrydda
2 tsk
Rostade mandelspån
50 g