Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

30 min Huvudrätt
Pasta puttanesca är en smakrik och läcker tomatsås. Denna italienska pastaklassiker ska innehålla både sardeller, oliver, chili och tomater. Alla dessa ingredienser bidrar till en mustig och smakrik tomatsås. Ju längre du låter såsen sjuda, desto mustigare blir din pasta puttanesca!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-puttanesca/

Gör så här

  • Skala och skiva vitlöken. Skiva chilin.
  • Hetta upp smöret i en kastrull. Fräs vitlök och chili på svag värme 3–4 min.
  • Tillsätt sardeller, oliver och kapris. Fräs ytterligare 5 min.
  • Rör ner tomater, socker och salt. Låt sjuda under lock minst 15 min.
  • Koka pastan al dente.
  • Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa med hackad persilja och servera pasta puttanesca direkt.
Klart!
Energi:

555 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 77 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Vitlöksklyftor
3
Röd chili
1
50 g
Sardellfiléer
6
Kalamataoliver, utan kärnor
2 dl
Kapris
2 msk
Konserverade körsbärstomater
1 burk
Strösocker
1 tsk
Salt
1 tsk
Spaghetti
400 g
Färsk persilja
1 kruka