Pasta med ägg och sardeller

Pasta med ägg och sardeller

20 min Huvudrätt
Pasta med fullkorn har lägre GI och gör dig mätt längre. Maträtten lånar smak från Ceasarsallad där kapris med pikant sälta, vitlök och senap ger rätten karaktär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-med-agg-och-sardeller/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och skiva vitlök och fräs i smör i en kastrull. Rör i senap och grädde och koka ihop några minuter.
  • Låt sardellerna rinna av, hacka dem och rör ner i såsen.
  • Skala och dela äggen i bitar.
  • Häll såsen över pastan och strö över ägg och ost.
Klart!

Ansjovisfiléer går också bra istället för sardeller.

Ingredienser

Fullkornspasta
300 g
Vitlöksklyftor
2
Dijonsenap
2 tsk
2½ dl
Sardeller med kapris
50 g
Mjukkokta ägg
4
2 dl