Palak paneer med ris

Palak paneer med ris

30 min Huvudrätt
Palak paneer är en ljuvlig indisk spenaträtt som är både snabblagad, nyttig och smakrik. Toppa gärna med något knaprigt, som rostade kokoschips eller hackade nötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/palak-paneer-med-ris/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Skär tomaterna i små bitar.
  • Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor stekpanna på medelvärme ca 5 min. Höj värmen och tillsätt de torra kryddorna. Fräs ca 2 min under omrörning.
  • Tillsätt tomater, ingefära och chili och fräs ytterligare ca 5 min. Rör om då och då. Mixa hälften av spenaten med ca 1 dl vatten.
  • Tillsätt mixad spenat, resterande babyspenat och grädde. Koka ihop någon min. Smaka av med salt.
  • Tärna osten, lägg den överst och låt den bli varm. Toppa med koriander, hackade cashewnötter och rostade kokoschips. Servera med ris.
Klart!
Energi:

680 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Basmatiris
3 dl
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Färsk grön chili
1
Tomater
2
1 msk
Garam masala
1 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Finriven färsk ingefära
1 msk
Babyspenat
250 g
2 dl
2 förp
Salt
Toppings:
Färsk koriander
Hackad cashewnötter
Kokoschips