Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Pajdeg till desserter
Pajdeg till desserter
50 min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Ett grundrecept för söta pajer. När du förgräddar skalet håller sig pajen spröd.
Andra liknande recept
10 min
Smuldeg
(193)
60+ min
Citronmarängpaj
(746)
45 min
Rabarberpaj med maräng
(99)
1 tim
Limepaj
(148)
Budget
1 tim
Chokladpaj med valnötter
(88)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär smöret i tärningar. Lägg smör, mjöl och socker i en matberedare. Mixa till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa till en smidig deg
Tryck ut degen i en smord pajform och nagga pajdegen med en gaffel.
Ställ pajdegen i kylen ca 30 min eller i frysen ca 15 min. Detta för att degen inte ska falla ner från kanten när den förgräddas.
Värm ugnen till 200°.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Näringsvärden, per sats
Energi:
1640 kcal
Protein:
16 g
Kolhydrater:
155 g
Fett:
106 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
125 g
Vetemjöl
3 dl
Strösocker
2 msk
Vatten
1½ msk
Andra liknande recept
10 min
Smuldeg
(193)
60+ min
Citronmarängpaj
(746)
45 min
Rabarberpaj med maräng
(99)
1 tim
Limepaj
(148)
Budget
1 tim
Chokladpaj med valnötter
(88)
60+ min
Äppelpaj med mandel
(68)
60+ min
Äppel- och björnbärspaj
(23)
10 min
Glutenfri smuldeg
(43)
Budget
60+ min
Paj med cottage cheese och citron
(45)
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3707)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum