Munkar med vanilj och apelsin

Munkar med vanilj och apelsin

60+ min
Klassiska munkar med glasyr och en twist av apelsin. Fluffiga och fantastiskt goda!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/munkar-med-vanilj-och-apelsin/

Gör så här

  • Blanda samtliga ingredienser utom smöret och kör ca 7 min i en degmaskin. Klicka i smöret lite i taget och arbeta in till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i kyl ca 2 tim.
  • Kavla ut degen 1-2 cm tjock på mjölad arbetsbänk. Stansa ut rundlar, ca 7 cm i diameter och gör ett hål i mitten av varje rundel. Låt jäsa övertäckta ca 45 min.
  • Blanda socker med rivet apelsinskal, lägg i t ex en djup tallrik.
  • Rör ihop alla ingredienser utom det rivna skalet till citronglasyren.
  • Häll oljan i en vid kastrull, värm till ca 140°. Fritera munkarna ca 3 min på varje sida.
  • Vänd hälften av munkarna direkt i apelsinsocker.
  • Låt resterande munkar svalna, ringla därefter glasyren på dem och strö över citronskalet.
Klart!
Energi:

315 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Vetemjöl
10 dl
Strösocker
1⅕ dl
Vatten
3½ dl
Jäst
50 g
Ägg
2
Salt
1 tsk
200 g
Apelsinsocker:
Strösocker
2 dl
Apelsin
rivet skal av 1
Citronglasyr:
Pressad citron
0,3 dl
Florsocker
2½ dl
Vaniljpulver
1 krm
Citron
rivet skal av 1
Matolja
5 dl