Donuts

Donuts

Donuts är en amerikansk variant av munkar, lite trixiga att göra men väl värda besväret. Donuts friteras i olja och doppas sedan i en blandning av kanel och socker eller toppa dem med rosa glasyr.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (216 st)

Mitt betyg:

Donuts

Donuts är en amerikansk variant av munkar, lite trixiga att göra men väl värda besväret. Donuts friteras i olja och doppas sedan i en blandning av kanel och socker eller toppa dem med rosa glasyr.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 25 st

Till fritering

  • 1 liter rapsolja

Garnering:

  • strösocker

Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 1½ msk vatten

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till max 37° och häll det över jästen. Tillsätt socker, salt, ägg, citron och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en platta, ca ½ cm tjock. Ta ut rundlar med ett mått, ca 10 cm i diameter. Ta ut ett litet hål i mitten. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Hetta upp oljan till ca 180°. Fritera ringarna i omgångar 1 min på varje sida. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Rör ihop florsocker och vatten till en tjock slät glasyr. Färga ev med hushållsfärg. Ringla eller bred på glasyren eller doppa dem i strösocker medan de fortfarande är varma.. Tips! Har du ingen termometer kan du kontrollera temperaturen genom att lägga en liten brödbit i oljan. Blir den gyllenbrun på 1 min är temperaturen rätt.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per st

  • Energi: 293 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 14 g
Skriv ut