Muffins med oliv och vitost

Muffins med oliv och vitost

45 min Buffé
Medelhavsdofter fyller köket. Nybakta muffins gör alla glada!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/muffins-med-oliv-och-apetina/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Dela osten i bitar och oliverna i halvor. Blanda mjöl, bakpulver, salt, ost och oliver.
  • Vispa ihop ägg, smör-&rapsolja och yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen.
  • Klicka ut smeten i en muffinsplåt för 12 muffins eller i stora pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min. Låt svalna.
  • Gott att servera till Kelda® Toscansk tomatsoppa.
Klart!
Energi:

190 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 8 g

Ingredienser

100 g
Svarta, urkärnade svarta oliver
1 dl
Vetemjöl
4 dl
Grahamsmjöl
2 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
¾ tsk
Ägg
4
½ dl
Arla Ko® Eko yoghurt, naturell
2 dl