Matcha Cold Foam
Nytt

Matcha Cold Foam

20 min Mellanmål
Vilken vacker och smakrik ismatcha! Den är toppad med fluffig jordgubbsgrädde och avnjutes allra bäst när grädden är alldeles nyvispad. Matcha är ett japanskt pulver som mals av gröna teblad. Bladen är maxade med klorofyll och innehåller rikligt med koffein och teanin.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/matcha-cold-foam/

Gör så här

Cold Foam:
  • Grovhacka jordgubbarna. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten och florsocker. Koka upp och sjud ca 5 min. Sila jordgubbarna genom en finmaskig sil.
  • Vispa grädden. Rör ner jordgubbssaften och vispa till en vackert rosa fluffig grädde. Ställ kallt.
Matcha:
  • Skiva bananen och lägg den i en mixerbunke. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät knallgrön shake.
  • Häll upp matchan i två glas fyllda med isbitar. Toppa med cold foam och servera direkt.
Klart!
Energi:

470 kcal

Fiber: 5,8 g
Protein: 6,6 g
Kolhydrater: 56,4 g
Fett: 24,2 g

Ingredienser

Cold foam:
Frysta jordgubbar
2 dl
Vatten
1 dl
Florsocker
2 msk
1 dl
Matcha:
Banan
1
4 dl
Lime, finrivet skal och saft
1
Fryst mango
200 g
Matchapulver
2 tsk
Bladspenat
100 g