Mango lassi

Mango lassi

10 min Mellanmål Frukost Efterrätt
Mango lassi är en fräsch dryck baserad på just mango och yoghurt. Den blir väldigt god när den smaksätts med lite mortlad kardemumma, mynta och pistagenötter. Lika god till frukost, mellis och dessert! Det funkar bra att använda antingen färsk eller fryst tinad mango.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mango-lassi/

Gör så här

  • Börja med att mortla kardemummakärnorna.
  • Mixa yoghurt, mango, vatten, kardemumma och honung.
  • Häll upp i glas och toppa med hackade pistagenötter.
  • Servera mango lassi direkt.
Klart!
Energi:

478 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 24 g

Ingredienser

5 dl
Mango, tinad eller färsk
5 dl
Kallt vatten
1 dl
Kardemummakärnor
1 tsk
Honung
2 msk
Pistagenötter
4 msk