Marinerade grönsaker

Marinerade grönsaker

10 min Buffé
Färgstarkt och vackert. Smakar lika gott som det ser ut.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marinerade-gronsaker/

Gör så här

  • Skala lök och morötter och dela i långa bitar. Snoppa sockerärtorna.
  • Koka grönsakerna nästan klara ca 2 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  • Klicka i smör och krydda med spiskummin, persilja, vitlök och lime eller citron.
  • Rör om och strö över lite gourmetsalt.
Klart!

Limesaften kan bytas mot citronsaft. Paprikadressing till sommarens sallader: Blanda lika delar lätt crème fraiche med ajvar relish (som är en ungersk paprikapuré med aubergine i glasburk). Smaksätt med lite pressad vitlök.

Ingredienser

Färska lökar
6
Morötter
6
Sockerärter
200 g
50 g
Malen spiskummin
1 tsk
Hackad färsk persilja
2 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Limesaft
1 tsk
Gourmetsalt
½ tsk