Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Lyxiga påskkycklingar
Lyxiga påskkycklingar
1 tim
Efterrätt
•
Se kommentarer
Egen marsipan blir extra gott och lite lyxigt. Bäst resultat får man om man maler mandeln i en mandelkvarn men att använda sig av en matberedare är bra tips.
Andra liknande recept
20 min
Chokladbollar
(23015)
45 min
Kokostoppar
(1448)
20 min
Dadelbollar
(167)
30 min
Klassiska kokosbollar
(441)
15 min
Brända mandlar
(876)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skålla och skala mandel och bittermandel, låt torka på hushållspapper. Mixa dem mycket fint i matberedare eller mal dem i en mandelkvarn.
Blanda ner florsocker, tillsätt äggvita och arbeta samman till en slät massa.
Tillsätt mer florsocker om massan blir för fuktig, eller eventuellt några droppar vatten om den blir för torr och kompakt. Färga marsipanen gul.
Gör kycklingar genom att rulla en stor kula till kropp och en liten kula till huvud. Sätt den lilla kulan på den stora.
Dela mandelflarn på mitten och tryck fast på huvudet som näbb.
Smält choklad över vattenbad eller i mikro. Doppa underdelen av kycklingarnas kroppar i chokladen.
Ställ dem på ett smörpapper och låt stelna.
Doppa en tandpetare i choklad och måla ögon på kycklingarna.
Klart!
Näringsvärden, per st
Energi:
165 kcal
Protein:
4 g
Kolhydrater:
15 g
Fett:
10 g
Ingredienser
Mandel
200 g
Bittermandlar
3
Florsocker
2½ dl
Äggvita
1
Gul hushållsfärg
1 tsk
Mandelspån
Mörk eller vit choklad
100 g
Andra liknande recept
20 min
Chokladbollar
(23015)
45 min
Kokostoppar
(1448)
20 min
Dadelbollar
(167)
30 min
Klassiska kokosbollar
(441)
15 min
Brända mandlar
(876)
Brigadeiro
(57)
50 min
Glutenfri brownie
(187)
1 tim
Chokladbollstårta
(90)
Budget
1 tim
Cornflakeskakor
(23)
50 min
Fudge
(345)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum