Linsbiffar

Linsbiffar

60+ min Huvudrätt
Linsbiffar med vitost smaksatta med spiskummin - mums! Det går även bra att forma smeten till små bollar, så har du vegetarisk linsbollar till den som önskar! Servera gärna dessa vegetariska biffar med färska mynta och fetaostkräm!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/linsbiffar/

Gör så här

  • Häll av och skölj linserna. Lägg i en mixerbunke och tillsätt skalad och skivad vitlök, kryddor, salt, ägg och majsstärkelse. Mixa slätt.
  • Smula vitosten och vänd ner i smeten. Ställ kallt minst 1 tim.
  • Forma till 4 biffar och vänd dem i panko.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek biffarna i omgångar ca 4 min på varje sida, tills de blir krispiga och gyllene.
  • Toppa nystekta linsbiffar med färska örter.
Klart!
Energi:

315 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 2816 g

Ingredienser

Kokta röda linser, ca 400 g
1 förp
Vitlöksklyfta
1
Malen spiskummin
2 tsk
Chili flakes
1 tsk
Salt
1 tsk
Ägg
1
Majsstärkelse
2 msk
150 g
Panko
2 dl
2 msk
Bladpersilja eller mynta